‘030 groet Annie mg’

In opdracht van:  de Bibliotheek Utrecht i.s.m. Kunstuitleen
project:   viering 101e geboortedag van Annie MG Schmidt
concept, regie & productie: ‘030 groet Annie M.G’

Een Utrechts festival om Annie M.G. Schmidt op feestelijke wijze te herdenken. Het eerste dagdeel van dit festival bestond uit diverse kinderactiviteiten waarvoor ik acteurs heb gecast om als herkenbare figuren uit de boeken van Annie M.G. Schmidt op te treden. Ook de styling van de kostuums en de speldecors heb ik in de stijl van de boekverhalen van Annie M.G. Schmidt gebracht.Zo kon er gekookt worden met Otje en haar vader Tos, Floddertje hielp je kliederen met verf, een fantasievolle liftreis maken met Abeltje, geschminkt worden als Minoes of een kraanwagentjesrace rijden met Pluk van de Petteflet.

Vervolgens heb ik een buitenprogramma op de Stadhuisburg in Utrecht samengesteld. Claudia de Breij presenteerde dit festival en kondigde bekende en onbekende Utrechters aan die ieder een persoonlijk groet aan Annie M.G. hebben gebracht. Het programma bood voor jong en oud een gevarieerd programma.Op het startsein van wethouder cultuur Frits Lintmeijer gingen honderden ballonnen de lucht in op de Stadhuisbrug om een symbolische ‘Hemelgroet aan Annie M.G.’ te brengen. Er zijn ballonnen gevonden van Amsterdam-West tot in Friesland. De winnaars van de ballonnenwedstrijd werden een maand later bekend gemaakt en zij hebben een boekenpakket van Annie MG Schmidt gewonnen.

fotostadutrecht 2 vader tosskleinerabeltjefloddertje hemelgroetklanniepodium1kraanwagentjesracekl     zuster cliviaklwethouderclaudia kl    politiekldorinekl peterfaberkl

Line up:
– wethouder cultuur Frits Lintmeijer opende met de symbolisch Hemelgroet (oplaten 150 ballonnen met persoonlijke groet)
– zuster Clivia zong diverse kinderliedjes ‘duifjes, duifjes’, ‘de kat van ome willem’ en mijn opa
– Utrechtse politie en brandweercorps vertolkten een Annie M.G. gedicht
– stadsdichter Ingmar Heytze met het gedicht ‘de dichter’
– zuster Clivia (Marcella Wisbrun) zong annie m.g. kinderliedjes
– Dorine Wiersma (cabaretiere en winnaar Annie M.G. schmidtprijs 2008) zong o.a. ‘Man die alles kan’
– Peter Faber vertolkte het sprookje ‘Kikvorst’
Kinderen die Otje, Abeltje, Pluk, Jip, Janneke of Tos heten kregen een cadeau van hun naamgenoot uit het boek. Het afsluitende optreden werd verzorgd door de Utrechtse rapgroep De Relschoppers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.