Pages Navigation Menu

Denicious, studio for health & happiness

Nieuwe haringroggetje met bietenmousse

Nieuwe haringroggetje met bietenmousse

Het nieuwe haringseizoen is weer van start gegaan, dus leek het me leuk om een eenvoudig receptje met haring te delen. De lezers van mijn boek ‘Altijd Feest’ zullen het herkennen, want hij staat ook beschreven in het hoofdstuk ‘Hertog van Bourgondië’ .

ingrediënten voor 8 personen
4 plakjes roggebrood
4 verse ‘hollandse nieuwe’
2 gekookte en geschilde bieten
1 sjalotje
1 eetlepel crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel kruidnagelpoeder
peper en zout
verse peterselie

bereidingswijze.
snijden. Snijd roggebrood in kleine vierkante plakjes (2 cmx2 cm). Verwijder de staartjes van de haringen. Snijd de haringen in kleine partjes (2 cm). Rasp de bieten en snijd het sjalotje fijn.
roeren. Roer een lepel crème fraîche en twee lepels mayonaise door de geraspte bieten. Vervolgens ook het fijngesneden sjalotje erbij doen. Voeg een theelepel kruidnagelpoeder, een snufje zout en wat versgemalen peper toe om de mousse af te maken.
opdienen. Bedek het roggebrood met een rondje bietenmousse en leg daarop het partje haring. Strooi ter garnering wat peterselie over het hapje.  That’s it!