workshop ‘Arabisch met groenten’

De geur van Ras el Hanout herinner ik me als heel prettig. Geuren van kaneel, steranijs en peper Mmmm. Iedere Marokkaanse familie heeft er wel een eigen geheim recept van. In deze workshop gaan we de sferen van het ‘1001 nacht sprookje’ opzoeken. We bereiden zelf Ras el Hanout en een authentiek Hummus recept te maken. Daarnaast leer je de smaak en toepassing van ingrediënten zoals ingelegde citroen, berberisbessen, abrikozen in stoofgerechten uit de Tajine kennen, maar ook een heerlijke Tabouleh met een dressing van granaatappel/sinaasappelbloemsem. Bovendien spelen groenten de hoofdrol die je op verschillende manieren leert bereiden. Voldoende inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan en bovendien ook nog erg gezond en licht verteerbaar.

De kookworkshop Arabisch met groenten heeft op het menu staan o.a.
– Perzische groentesoep
– Gepaneerde olijven met pittige yoghurtdip
– zelfgemaakte Hummus
– Tajine met pompoen/kikkererwten, abrikozen
– Iraanse groentestoofpot met gedroogde limoen
– Tabouleh bloemkool, granaatappel en ingelegde citroen
met granaatappel/sinaasappelbloesemvinaigrette
– Socca Manoushi met cherrytomaatjes en feta
* in overleg zijn ook andere gerechten mogelijk


kosten
Een losse workshop bedraagt E 60,- (kennismakingstarief) inclusief 2 drankjes en receptenboekje met kleurenfoto’s (minimaal 8 personen in kookstudio De Wilg in Utrecht).Een workshop duurt 4 uur en is inclusief receptenboekje met kleurenfoto’s. Alle gerechten worden na bereiding ook genuttigd in combinatie met een drankje (wijn, thee, fris). Bovendien wordt de afwas ook nog voor je gedaan. Meer informatie op mijn Facebookpagina: DeniciousNL .

INSCHRIJVEN
Informeer naar de mogelijkheden voor een workshop met een andere groepsgrootte of op een andere locatie door een email te sturen naar: denise.harskamp88@gmail.com of gebruik het contactformulier