Workshop Italiaans met groenten

Bij het denken aan Italiaans eten, gaat bijna iedereen al watertanden. Pure smaken en hoge kwaliteit van de ingrediënten. Heerlijke pasta, de geur van basilicum en de smaak van een mooi gerijpte Parmezaanse kaas. Heerlijk! Wil je zelf pasta leren maken met o.a. echte truffel en eekhoorntjesbrood? Of bijzondere Italiaanse gerechten met groenten leren bereiden, zoals ravioli van courgette (dus zonder bloem) met een klassieke ricotta/spinazievulling en saliebotersaus of een lasagne van aubergine (parmigiana di melanzane)? Groenten spelen de hoofdrol en je leert ze toe te passen op klassieke Italiaanse gerechten. Voldoende inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan en bovendien ook nog erg gezond en lichter verteerbaar.

Menu
– bruschetta met tomaat, gepofte knoflook en basilicum
– zelfgemaakte tagliatelle met eekhoorntjesbrood
– parmigiana di melanzane (lasagne van aubergine)
– courgettesoep met 4-kruidenpesto
– ravioli van courgette met vulling van spinazie/ricotta en saliebotersaus
– Siciliaanse caponata (stoofschotel van groenten)
– limoncello ijs in citroen
* Menu kan in overleg ook met andere Italiaanse gerechten worden samengesteld.


KOSTEN
E 60,- (kennismakingstarief) voor 4 uur les incl. receptenboekje en drankjes in kookstudio De Wilg in Utrecht (minimale groepsomvang 8 personen).
Alle gerechten worden na bereiding ook genuttigd in combinatie met een drankje (wijn, thee, fris). Bovendien wordt de afwas ook nog voor je gedaan.Meer informatie over de menu’s van de afzonderlijke workshops komen op mijn Facebookpagina: DeniciousNL. Eventuele voedselallergieen of diëten graag vooraf bekend maken.

INSCHRIJVEN
Informeer naar de mogelijkheden voor een andere groepsgrootte of koken op andere locaties door te mailen naar: denise.harskamp88@gmail.com of gebruik het contactformulier