Dressed for tomorrow

Opdrachtgever: Science Center Nemo in Amsterdam
opdracht: ontwikkel een aansprekend concept om jongeren naar de museumnacht te trekken
Mijn rol in project: consultant (bij Tinker Imagineers, 2004)

Voor de museumnacht ontwikkelde ik een futuristisch fashionevent ‘how are you dressed tomorrow?’ Bezoekers werden verrast met futuristische mode tijdens een blacklight modeshow. Ze werden uitgedaagd ook zelf de catwalk op te gaan en zo kennis te maken met de nieuwste kledingtechnologieen, zoals ‘intelligent textiles’, ‘mood clothing’ en ‘smart jewellery’. Ook kon het publiek hun eigen ideeën voor toepassingen van de nieuwe technologieën delen met anderen door ze op een stuk textiel te schrijven die in het ‘sewing lab’ aan een reusachtige jurk genaaid werd en tentoongesteld werd. Het was een geslaagd event dat drie maal zoveel bezoekers trok als voorgaande jaren.