Gevulde courgettebloemen

Gevulde courgettebloemen

Bereidingstijd: 30 minuten

 Ingredienten

4 courgettebloemen (verkrijgbaar bij De Moestuin of kweker: bereiden op de zelfde dag! )
250 gram zachte geitenkaas (of ricotta)
50 gram parmezaanse kaas
1 handjevol verse basilicum
1 half handje verse bieslook
pepermolen
1 halve liter volle melk
diep bord met 3 eetlepels bloem
diep bord met een geklutst ei
olijfolie

Bereiding:

Knip de bieslook in kleine stukjes. Snij ook de basilicum fijn. Roer de kruiden door de zachte geitenkaas en voeg op het laatste de parmezaanse kaas erbij. Nog even mengen en wat zwarte peper erover malen.  Verwijder de stampertjes en blaas de courgettebloemen schoon, want ze zijn te kwetsbaar om te wassen. Vul de courgettebloemen voor tweederde met het kruidenkaasmengsel.Vouw de bloemen met de topjes voorzichtig tegen elkaar.Maak een beslag van de melk, de bloem, het geklopte ei, een eetlepel olie . Nu kunnen de bloemen  door het beslag gehaald worden. Bestrooi de bloemen nog een beetje met zout en bak ze daarna krokant in een bakpan met olijfolie.Bestrooi de bloemen heel lichtjes met zout. Doop ze in het beslag en bak ze in de olie tot ze rondom goudbruin zijn geworden. Laat ze voorzichtig uitlekken op keukenpapier en serveer ze zo heet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.