Kracht van 10

opdrachtgever: Science Center Nemo in Amsterdam
opdracht: ontwikkel een tentoonstelling voor 10-jarig jubileum
Mijn rol: consultant/projectleider (bij Tinker Imagineers, 2007 i.s.m. Perspekt studio’s)

Ik ontwierp een beleeftentoonstelling rondom het getal 10. Tien science-onderwerpen, zoals ‘decimalen’, ‘wetenschap’, ‘tijd’, ‘uitvindingen’ werden centraal gesteld en elk onderwerp werd beleefbaar gemaakt. Op een levensgrote ‘dr. Bibber’ opereerden kinderen zelf met de 10 nieuwste medische technieken en het begrip ‘tijd’werd ervaarbaar in een draaimolen die in verbinding stond met een grote tandwielgedreven klok waar tijdens het draaien allerlei tijdsbegrippen in beeld voorbij kwamen. Ook was er een portrettengalerij van 10 invloedrijke wetenschappers, waar kinderen in het hoofd van de wetenschapper konden kijken om te zien hoe zijn of haar gedachtewereld er uit zag. Verder was er een ‘uitvinderslab’ om zelf uitvindingen te doen, er kon gelounged worden in het getal 10 en er was een filmzaal met de film ‘Powers of Ten’ van Charles Eames.