Rembrandt’s School

opdrachtgever: Gemeente Leiden/Rembrandtjaar
opdracht: ontwikkel een permanente toeristische attractie
Mijn rol: consultant/projectleider (bij Tinker Imagineers, 2005-2006)

De gemeente Leiden wil zich profileren als stad van de jonge Rembrandt. De Latijnse School waar schilder Rembrandt van Rijn als klein jongetje les kreeg, is het uitgangspunt voor een permanente toeristische attractie. Wij bedachten de ‘storyline’ over de dagdromen van de jonge schilder in het authentieke klaslokaal van Rembrandt. Door het raam kunnen bezoekers van buitenaf het klaslokaal in kijken dat in de sfeer van een schoolklas aan het begin van de Gouden Eeuw is gebracht. Bezoekers worden meegenomen in de droomwereld van het schooljongetje Rembrandt. Zij horen en zien, middels een multimediavoorstelling, hoe hij ge├»nspireerd door de Latijnse School dagdroomt over zijn toekomstige schilderijen.