Schatkamer

opdrachtgever: Speelklokmuseum Utrecht
opdracht: ontwikkel een spoedtentoonstelling
Mijn rol: Conceptontwikkelaar/Projectleider(bij Tinker imagineers, 2005)

Het Speelklokmuseum wist een zeer speciale en kostbare klok genaamd de ‘Roentgen Kinzing’ te bemachtigen en wilde dit snel onder de publieke aandacht zien te krijgen. In slechts een week tijd ontwikkelde ik een multimediale tentoonstelling hiervoor in de vorm van een schatkamer rond de ‘Roentgen Kinzing’ om zo de bijzonderheid van het object te vergroten. De deur van de ruimte was op slot en ge├»nteresseerde bezoekers konden bij de portier een sleutel halen om onder begeleiding naar binnen te treden. De schatkamer bestond uit een verduisterde ruimte waar middels een audiovisuele verhaallijn het leven van de klok op de wanden achter de klok werd getoond. Zo was te zien hoe de klok een groot dele van zijn leven bij de Tsaren in Rusland had gesleten en hoe hij daarna verhuisde richting Duitsland. Tijdens dit verhaal werden de afzonderlijke elementen van de klok met een lichtshow benadrukt. In dezelfde ruimte stond ook een houten bekisting met kijkgaten opgesteld, zodat bezoekers alvast een blik konden werpen op de aankomende jubileumtentoonstelling.