Over Denicious oud

Ik (Denise Harskamp, 1972) ben de maker van Denicious en gefascineerd door alles wat het leven leuk, gezond en lekker maakt. Het is mijn droom mensen blijvend te inspireren door ze de goede dingen van het leven te laten ervaren. Dat kan zijn door verhalen te schrijven over gezonde etenswaardigheden en feestelijkheden of door het organiseren van spraakmakende kookworkshops, (gala)feesten, diners, evenementen of festivals.

achtergrond marketing & communicatie
Na mijn studies Communicatiewetenschap en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (1996) volgt een carrière in marketing & communicatie. Ik begon als marketeer bij Koninklijke PTT Nederland en de reclamesector, waarna ik in 2001 overstapte naar het vakgebied belevingscommunicatie. Als creatief consultant en projectleider heb ik diverse spraakmakende belevingsconcepten gecreëerd voor de culturele sector. voor overheden, musea, theaters, erfgoedinstellingen en publieke organisaties. Van tentoonstellingen, toeristische attracties, masterplannenvoor recreatiegebieden tot en met communiatiecampagnes, festivals en events.

culinaire passie
Op de achtergrond van deze carrière heb ik me ook altijd bezig gehouden met mijn culinaire passie. Het begon allemaal in 1999 op een boerderij waar ik anti-kraak kon wonen en ik de beschikking kreeg over een enorme tuin met appelgaard en groentetuin. Het prikkelde mijn fantasie en mijn drang om te koken met al het fruit en groente uit eigen tuin werd aangewakkerd. Ik had zoveel ingrediënten beschikbaar, dat ik vrienden en kennissen uitnodigde om mee te eten van al het lekkers wat ik in huis klaarmaakte.  Lekker koken en er met vrienden van genieten was leuk, maar ik kon het niet laten om ook de entourage en de tafelstyling erin te betrekken. Tot slot voegde ik een verhalend component toe aan mijn diners en zo ontstonden mijn  ‘storydinners’  die ik vanuit mijn bedrijf Villa Pippi(1999-2010) met veel passie voor diverse particulieren en bedrijven heb georganiseerd. Ik professionaliseerde mijn culinaire passie door het volgen van een studie Natuurvoeding (2014), diverse kookcursussen (o.a. Ayurvedisch koken en bij Michelinsterren restaurant Librije (2011-2014) en de Academie voor Gastronomie (2006). Daarnaast heb ik met ons gezin twee jaar op Curaçao gewoond en daar heb ik veel exotisch ingrediënten van dichtbij leren kennen waarmee ik experimenteerde in de keuken. Vanuit Curaçao hebben we diverse rondreizen door Zuid-Amerika gemaakt, waar ik dmv excursies met geneeskrachtige planten en kruiden en met sjamanen heb kennisgemaakt.

Naar bewuste en gezondere levensstijl
Toen mijn zoontje op 3 jarige leeftijd diabetes type 1 kreeg en een paar jaar later ook ernstige darmproblemen ontwikkelde ben ik nog bewuster met gezonde voeding aan de slag gegaan. Ondanks dat alle laboratoriumonderzoeken geen enkele aanleiding tot overgevoeligheid voor gluten aangaven, heeft uiteindelijk een glutenvrij dieet in combinatie met homeopathie en ontspannende massages bij mijn zoontje het probleem kunnen verhelpen. Bovendien heeft het beperken van koolhydraten ook de bloedglucosewaarden van mijn zoon verbeterd. Graag wil ik mijn positieve ervaringen met gezonde voeding en levensstijl overbrengen op meer mensen. Daarom organiseer ik sinds 2017 ook gezonde kookworkshops . Hiermee wil ik mensen inspireren hoe je lekker en gezond met groenten kunt koken. Ik hou daarbij rekening met glutenvrije- en koolhydraatarme gerechten en indien nodig ook lactosevrij, omdat ik zelf lactose-intolerantie heb.

culinair schrijfster
In 2008 debuteerde ik met het boek ‘Altijd Feest’ (Terra Lannoo), waarin ik mijn feestideeën en recepten van de ‘storydinners’ deel die ik vanuit mijn toenmalige feestbedrijf ‘Villa Pippi’ heb gecreëerd. Voor mijn tweede boek ‘Het Geheim van de Chefs’ (2009, A.W. Bruna) schoof ik bij de twaalf beste Nederlandse Michelinsterren chefs aan tafel om hun passie en belevingswereld aan de buitenwereld bekend te maken. Sinds 2011 ben ik ook aan het redactieteam van Koken.blog.nl verbonden, waarvoor ik regelmatig schrijf over mijn culinaire avonturen met het uitproberen van nieuwe producten, recepten in de keuken,  maar ook het zelf vangen, ontleden en klaarmaken van vis, vlees en andere interessante ingrediënten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.