Pages Navigation Menu

DENISE INSPIREERT VOOR EEN LEUK, GELUKKIG EN GEZOND LEVEN

Storytelling

Storytelling

Ik ben gefascineerd door authentieke voorwerpen of plekken met een bijzonder verhaal en het is mijn specialisatie om deze verhalen tot leven te wekken en onder de aandacht van het publiek te brengen. Op elke denkbare manier. Je kunt me benaderen voor het creëren en realiseren van:
- toeristische positionering (o.a. masterplannen, bidbooks)
- tentoonstellingen of interactieve exhibits
- beleefroutes en publieksattracties
- communicatiecampagnes

Referentieprojecten: Wondere Bomen (landgoed Schovenhorst), Cabarateske parademaker en AKF Deluxe (Amsterdams Kleinkunst Festival), Duurzaam Cultuurpark (Gemeente Utrecht) , Beverbos (recreatieschap Hollandse Biesbosch), Kracht van 10 (Science Center Nemo), Kasteel de Haar (Utrecht), Dressed for tomorrow? (Science Center Nemo), Rembrandt’s School (gemeente Leiden), Schatkamer (Speelklokmuseum), Ondergronds (Erfgoed Centrum Nieuwland), Waalwijk Schoenenstad en de Energieparade (Ministerie EZ).

Storydinners
Voor bijzondere gelegenheden creëer ik zogenaamde “storydinners”  waar ik dinersettings ontwerp met een herkenbaar verhaal uit een boek of film als uitgangspunt. Hierbij wordt de styling van de ruimte, muziek, licht, presentatie van de gerechten en bediening tot in de kleinste details afgestemd op herkenbare scènes uit het boek of de film. De presentatie van de locatie en de gerechten wordt altijd in het concept betrokken. Bij een oogstfeest in de herfst worden mos en herfstbladeren op de tafels gelegd en druiventrossen aan het plafond gehangen om de beleving van de herfst te versterken. Een andere keer kregen 100 barbies een gouden verfbad om als ‘goldfinger’ decoratie op een gala in James Bondstijl te fungeren. Lees er meer over in mijn boek Altijd Feest (uitgeverij Terra Lannoo, 2008).
Referenties: James Bond galadiner, Prinses op de Erwt, Midwinternachtsdroom, La Dolce Vita of het Rozendiner. Momenteel ben ik nieuwe storydinners aan het creëren waarbij ook historische recepturen gebruikt worden.  Al eens gegeten in de stijl van Renoir, Mozart of Picasso?