Over Denicious

Ik ben drs. Denise Harskamp (1972), eigenaar van Denicious, praktijk voor Health & Happiness. Ik werk als coach, energyhealer en inspirator. Ik ben gediplomeerd Energetic Cellular Healer, beschik over Medische Basiskennis en heb een specialisatie in gezonde voeding. Het grootste gedeelte van mijn carrière heb ik me met al mijn passies bezig gehouden op het gebied van kunst, cultuur, en culinair.

denise curacaoOndanks alle successen die ik hiermee behaalde, bleek mijn gedrevenheid geen grenzen te hebben wat in 2009 resulteerde in een burnout. Inmiddels 10 jaar geleden herstelde ik door o.a. energy healing, NLP en yoga. Vanaf dat moment ontwikkelde ik me verder in deze richting, zodat ik nu mensen kan begeleiden in het leven vanuit je hart en het bewaken van je eigen grenzen en energie.

Het is mijn missie om mensen te inspireren en begeleiden naar de beste versie van zichzelf waarin ze bruisend van energie en vol passie leven!

Meer weten over mijn kwalificaties? klik op het vinkje hieronder
[learn_more caption=”Lees meer over mijn kwalificaties”]

Ik heb een veelzijdige achtergrond, zoals je hieronder kunt lezen. Ik ben universitair opgeleid en heb een een succesvolle carriere (20 jaar) in het bedrijfsleven als achtergrond. Sinds 10 jaar ben ik me in Natuurlijke Geneeswijzen gaan kwalificeren. Ik beschik over ‘Medische basiskennis ‘en heb ik een specialisatie in Gezonde Voeding.  Mijn culinaire passie heb ik geprofessionaliseerd in 2006 als Gastronoom/Sommelier en diverse kookcurcussen die ik in de vorm van Private Dinners toepaste door bij mensen thuis of voor hun bedrijf te koken. Daarnaast heb ik veel praktische ervaring met glutenvrije-, koolhydraatarme- en lactosevrije voeding, omdat mijn zoontje in 2011 Diabetes type 1 en chronische darmproblemen kreeg. Het toepassen van energy healing in combinatie met een dagelijks koolhydraatbeperkte en glutenvrij dieet heeft zijn klachten verminderd en versterkt zijn immuunsysteem.

PERSOONLIJKE GEGEVENS

naam : Denise Harskamp

geboren : 9 juni 1972 te Hilversum

nationaliteit : Nederlandse

status : Gehuwd en moeder van 2 zoons (10 & 12 jaar)

 

OPLEIDINGEN

 • TOTAL HEALTH , Houten

jaaropleiding ‘Medische Basiskennis’, 2018

 •  UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

Doctoraal Politicologie, cum laude afgestudeerd 1993-1996

Specialistie: Methoden en Technieken van Sociaal Wetenschappelijk onderzoek

 • UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

Doctoraal Communicatiewetenschappen, cum laude 1992-1996

Specialisatie; Informatiestudies en Telematica

 • Propedeuse Sociologie 1991-1992

 

ENERGY HEALING OPLEIDINGEN

 • TJITZE’S ENERGY CELLULAR HEALING SCHOOL (TECHS), Findhorn in Schotland

2-jarige opleiding, verspreid over 12x week praktijklessen in Schotland

Bodies of Light diploma behaald in mei 2018

Advanced Bodies of Light, nog in ontwikkeling,  2018-heden

 •  HEAL, EN JEZELF OOK!, Jayne Jubb, Amsterdam

Advanced cursus (Barbara Brennan) healing technieken diploma in 2016

Basiscursus (Barbara Brennan) healing technieken diploma in 2012

 •  SECRETS OF THE ANCIENT HEALERS, Nick Polizi, Curacao/Zuid Amerika

Studie Sjamanistische healingtechnieken & medicinale planten gecombineerd met excursies naar sjamanen in Amazone & Zuid Amerika (Colombia, Suriname, Brazilie, Peru, Bolivia, Argentinie, Uruguay), 2014-2016

 

VOEDINGS- & CULINAIRE OPLEIDINGEN

 • CIVAS, Curacao. Studie ‘Natuurvoeding en Orthomoleculaire voeding’ , 2015-2016
 • AYURVEDIC COOKING Rada’s Kookstudio, Utrecht, 2017
 • LIBRIJE’S ATELIER, jaarcursus 3- & 4-gangendiners koken, Zwolle 2011-2014
 • ACADEMIE VOOR GASTRONOMIE, Apeldoorn
  afgestudeerd gastronoom/sommelier 2005-2006

[/learn_more]

Een uitgebreide versie van mijn achtergrond? klik op het vinkje hieronder

[learn_more caption=”Klik hier voor uitgebreide versie mijn achtergrond”]
Studietijd en carriere: succesvol en burnout
Na mijn universitaire studies Communicatiewetenschap en Politicologie (summa cum laude) in Amsterdam start een carrière in het bedrijfsleven, waarna een overstap naar de culturele sector volgt. Het grootste gedeelte van mijn carrière heb ik me strategisch, creatief en culinair bezig gehouden. Op elke denkbare manier. Variërend van het ontwikkelen van strategische visies, tentoonstellingen , communicatieprojecten, festivals tot het creëren van storydinners en het schrijven van kookboeken. Een succesvolle periode waarin ik bruisde van creativiteit en daadkracht, maar mijn gedrevenheid leek geen grenzen te hebben en ik slaagde er niet in een gezonde balans tussen werk en gezin te verkrijgen. Het leidde in 2009 helaas tot een burnout. Eenmaal daarvan hersteld ging ik weer vrolijk verder. Tot mijn zoontje even later op 3 jarige leeftijd diabetes type 1 kreeg met even later ook nog chronische darmklachten. Deze medische zorg en begeleiding vergde mijn volle aandacht. De situatie dwong mij om mijn carriere stop te zetten en meer thuis te zijn om voor hem en zijn broer te kunnen zorgen.

Curacao, een keerpunt

Een keerpunt in mijn leven kwam toen wij in 2014 met het gezin voor een periode van 2 jaar op Curaçao gingen wonen. Er ontstond voor het eerst in mijn leven lange momenten van niets doen. Ik had, naast de verzorging van de kinderen, alle tijd van de wereld om in mijn hangmat over de zee te staren. Na wat ontwenningsverschijnselen over dat ik vond dat ik iets moest doen, besloot ik om meer bij de dag te leven en te voelen wat ik werkelijk wilde doen. Ik zwom iedere dag in zee, beoefende yoga en ging me bezig houden met ecologisch tuinieren en het bestuderen van geneeskrachtige planten. Langzaamaan kwam ik tot het inzicht dat ik jaren de erkenning buiten mezelf had gezocht en voor het eerst in mijn leven kwam het besef dat ik het toch echt binnen mezelf moest zoeken. Sinds mijn kindertijd was ik al gefascineerd door Indianen en de Amazone. Nu we in de Cariben woonden, was dat heel dichtbij. We verkeerden in de gelukkige omstandigheid maanden veel te kunnen reizen. Tijdens avontuurlijke expedities met onze kinderen door de jungle en berggebieden in Colombia, Suriname, Brazilië, Peru, Bolivia, Uruguay en Argentinië heb ik niet alleen kennis gemaakt met verschillende culturen, maar ook met lokale stammen, sjamanen, ancient healing technieken en medicinale planten. Zaken waar ik al sinds mijn kindertijd fascinatie voor had.

Een nieuwe richting, een leven in balans

Bij terugkomst in Nederland besloot ik om mijn hart te blijven volgen. Dit kreeg vorm in de 2-jarige opleiding ‘Bodies of Light’ aan de Energetic Cellular Healing School in Findhorn, Schotland. Een opleiding die veel meer mijn gevoelskant benadrukte en mij leerde te vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Het heeft me volledig in balans gebracht en bovendien kan ik dit ook heel goed combineren met de zorg voor mijn kinderen. Daarnaast heeft mijn culinaire passie zich de afgelopen jaren o.a. door de diabetes en darmproblemen van mijn zoontje zich steeds meer ontwikkeld in een gezondere richting waardoor ik ook gezond eten in mijn praktijk heb opgenomen. Zo heb ik dus een ware metamorfose ondergaan die mij gebracht heeft in mijn huidige richting om mensen te inspireren en te begeleiden naar een gelukkige, gezonde levensstijl. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en vol passie te leven!
[/learn_more]