Beverbos

opdrachtgever: recreatieschap de Hollandse Biesbosch
opdracht: positionering en educatieve kinderattractie.
Mijn rol: projectleiding/consultant(bij Tinker imagineers, 2005-2007 i.s.m. Meindertsma architecten, Acoustic art en vrijwilligers)

Er leven veel bevers in het wild in het natuurgebied de Biesbosch. Het is alleen lastig om ze te ontdekken. Het recreatieschap heeft daarom besloten ook een beverpaartje uit te zetten in een afgebakend gebied, zodat bezoekers ze in hun natuurlijke leefomgeving beter kunnen observeren. De vraag was om dit gebied aantrekkelijk te maken voor jeugdige bezoekers. We positioneerden het als ‘beverbos’ en maakten een educatieve ontdekkingstocht langs opvallende plekken en sporen van de bever. Naast kleine educatieve exhibits waar bezoekers worden uitgedaagd over de bever ontwikkelden weeen enorme beverburcht van leem, stro en palen zodat bezoekers zelf kunnen ervaren hoe een bever leeft. Daarnaast kunnen ze ook een blik werpen in de echte burcht van de bevers die ze ook thuis via de webcam kunnen volgen. De betrokkenheid met het nieuwe ‘beverbos’werd vergroot door een prijsvraag uit te schrijven, waarin het publiek werd gevraagd om namen voor het nieuwe beverpaartje te bedenken.

bever2bever3bever4bever5