Waalwijk Schoenenstad

opdrachtgever: Gemeente Waalwijk
opdracht; toeristisch positioneren en integreren schoenenmuseum, archief en heemkundekringen
Mijn rol in project: consultant/projectleiding (bij Tinker Imagineers, 2004-2008)

Waalwijk heeft wereldwijde bekendheid op het gebied van leerlooien en schoenenhandel. De gemeente, het archief, de heemkundekringen en het Nederlands Leer- en Schoenenmuseum willen samenwerken om een toeristisch interessant aanbod neer te zetten. Ik ontwikkelde in samenwerking met hen het toeristisch masterplan met een uitwerking van de programmering, een haalbaarheidstudie en een ontwerp voor de inrichting.Het beleefbaar maken van het verhaal van haar verleden in combinatie met de modernste technieken op schoenengebied is uitgangspunt in dit concept. De museale functionaliteiten worden gecombineerd met een moderne historische bibliotheek, winkels, een bioscoop en horeca.