Uitgebreide verhaal

Mijn missie is om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en vanuit authenticiteit te leven!

Genieten van het leven: niet altijd vanzelfsprekend
Genieten van het leven heeft altijd centraal gestaan voor mij, maar is zeker niet altijd een vanzelfsprekendheid geweest. Opgegroeid als KOPP*- kind in een gezin met veel ruzie en waar ook geestelijke manipulatie en fysiek geweld voorkwam gcombineerd met langdurig gepest worden op school, maakte dat ik een minderwaardigheidscomplex met veel zelftwijfel en een enorme bewijsdrang ontwikkelde. Voortdurend wilde ik me bewijzen. In eerste instantie naar mezelf, maar onbewust natuurlijk ook om de goedkeuring van mijn ouders te verkrijgen.. Dat ik het waard was om er te zijn!
*kind van ouders met psychische problemen

Studietijd en carriere: succesvol en burnout
Na mijn universitaire studies Communicatiewetenschap en Politicologie (summa cum laude) in Amsterdam start een carrière in het bedrijfsleven, waarna een overstap naar de culturele sector volgt. Het grootste gedeelte van mijn carrière heb ik me strategisch, creatief en culinair bezig gehouden. Op elke denkbare manier. Variërend van het ontwikkelen van strategische visies, tentoonstellingen , communicatieprojecten, festivals tot het creëren van storydinners en het schrijven van kookboeken. Een succesvolle periode waarin ik bruiste van creativiteit en daadkracht, maar mijn gedrevenheid leek geen grenzen te hebben en ik slaagde er niet in een gezonde balans tussen werk en gezin te verkrijgen. Het leidde in 2009 helaas tot een burnout. Eenmaal daarvan hersteld ging ik weer vrolijk verder. Tot mijn zoontje even later op 3 jarige leeftijd diabetes type 1 kreeg met even later ook nog chronische darmklachten. Deze medische zorg en begeleiding vergde mijn volle aandacht. De situatie dwong mij om mijn carriere stop te zetten en meer thuis te zijn om voor hem en zijn broer te kunnen zorgen.

Curacao, een keerpunt

Een keerpunt in mijn leven kwam toen wij in 2014 met het gezin voor een periode van 2 jaar op Curaçao gingen wonen. Er ontstond voor het eerst in mijn leven lange momenten van niets doen. Ik had, naast de verzorging van de kinderen, alle tijd van de wereld om in mijn hangmat over de zee te staren. Na wat ontwenningsverschijnselen over dat ik vond dat ik iets moest doen, besloot ik om meer bij de dag te leven en te voelen wat ik werkelijk wilde doen. Ik zwom iedere dag in zee, beoefende yoga en ging me bezig houden met ecologisch tuinieren en het bestuderen van geneeskrachtige planten. Langzaamaan kwam ik tot het inzicht dat ik jaren de erkenning buiten mezelf had gezocht en voor het eerst in mijn leven kwam het besef dat ik het toch echt binnen mezelf moest zoeken. Sinds mijn kindertijd was ik al gefascineerd door Indianen en de Amazone. Nu we in de Cariben woonden, was dat heel dichtbij. We verkeerden in de gelukkige omstandigheid maanden veel te kunnen reizen. Tijdens avontuurlijke expedities met onze kinderen door de jungle en berggebieden in Colombia, Suriname, Brazilië, Peru, Bolivia, Uruguay en Argentinië heb ik niet alleen kennis gemaakt met verschillende culturen, maar ook met lokale stammen, sjamanen, ancient healing technieken en medicinale planten.

Een nieuwe richting, een leven in balans

Bij terugkomst in Nederland besloot ik om mijn hart te blijven volgen. Dit kreeg vorm in de opleiding ‘Bodies of Light’ en ‘Advanced Bodies of Light’ aan de Energetic Cellular Healing School in Findhorn, Schotland waarvoor ik gedurende twee jaar bijna iedere maand een week in Schotland verbleef. Een opleiding die veel meer mijn gevoelskant benadrukte en mij leerde te vertrouwen op mijn innerlijke kracht. Aansluitend volgde ik ook de opleiding Medische Basiskennis en IRest waarmee ik door yoga nidra en meditaties diepere innerlijke rust vond. Het heeft me meer in balans gebracht en bovendien kan ik dit ook heel goed combineren met de zorg voor mijn kinderen. Daarnaast heeft mijn culinaire passie zich de afgelopen jaren o.a. door de diabetes en darmproblemen van mijn zoontje zich steeds meer ontwikkeld in een gezondere richting waardoor ik ook gezond eten in mijn praktijk heb opgenomen. Op verzoek organiseer ik ook gezonde kookworkshops of maak maatwerk voedingsprogramma’s. Zo heb ik dus een ware metamorfose ondergaan die mij gebracht heeft in mijn huidige richting om mensen te inspireren en te begeleiden naar een gelukkige, gezonde levensstijl. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en vol passie te leven!