"Let food be the medicine, and let medicine be the food" - Hippocrates
Mindful Cooking & Private Dining in Utrecht
Je kunt je laten verwennen met heerlijke gerechten met je eigen ‘private dining’ groep op mijn sfeervolle locatie in Utrecht. Boek nu voor feestdagen
OF als je zelf wilt mindful wilt leren koken, kun je je inschrijven voor de gastronomische vega(n) kookworkshops waar je in een (bewust) kleine groep kookt.
Wie geniet er niet van een overheerlijke verse maaltijd, na een drukke werkdag? Of tijdens een gezellig gesprek met familie en vrienden? Maar voeding is veel meer dan dat. Het is een bron van energie die ons welzijn op meerdere niveaus beïnvloedt. Je slaapritme, spijsvertering, emotionele toestand en mentale gezondheid zijn allemaal gerelateerd aan de voeding die je tot je neemt. Goede voeding voor lichaam en geest zorgt ervoor dat je meer in balans komt. Ga aan de slag met het bereiden van heerlijke gerechten. Of nodig me uit voor jullie te komen koken! …… volg je mij al op instagram?
Private Dining in historisch Utrecht
Een exclusieve culinaire avond op mijn sfeervolle locatie in binnenstad Utrecht of bij u thuis. Geniet met uw gasten terwijl wij de lekkerste gastronomische gerechten bereiden. Tafelstyling, bijpassende wijnen en ook alles weer opruimen wordt verzorgd.
Een kijkje in de keuken van mij
Ik combineer mijn werkzaamheden als holistisch therapeut met mijn culinaire passie door te koken als Mindful Chefkok met een specialisatie op het bereiden van exclusieve vega(n) gerechten die ook altijd feestelijk gepresenteerd worden.
Hiernaast kun je alle aankomende kookworkshops zien die ik geef in mijn Mindful Cooking School in Utrecht.
Inmiddels met ruim 25 jaar ervaring in de keuken. Eerst als private dining-chef en de laatste 10 jaar ook als bewuste chefkok tijdens retraites in binnen- en buitenland. Graag deel ik graag mijn ervaringen en de ins & outs om thuis ook met mijn zelf ontwikkelde recepten aan de slag te gaan.
Ik wil je inspireren hoe je stap voor stap een smakelijke gezonde maaltijd in elkaar draait met specerijen en invloeden uit diverse culturen. Ik maak je ook bewust hoe je je energiesysteem in balans houdt door de juiste voeding, maar ook door bewust te zijn van je eigen gedachten en intentie, want koken is naast bereiding ook een magisch proces. Met een grote passie voor culinaire hoogstandjes, veel ervaring met omgaan met voedselintoleranties en/of allergieen en mijn organisatievermogen leer ik jou alles over gezonde voeding. Kook, leer, lach en geniet van heerlijk eten en maak van elk diner een onvergetelijk verhaal
Mindful Cooking workshopserie
‘I can’t believe it’s no meat’
Kookworkshopserie in 3 avonden |ook als losse avond te boeken.
wo 9 oktober 2024 – vol
wo 6 november 2024 vol
wo 11 december 2024 – nog plek
18.00-22.00 uur in Utrecht
Wijnen (alcoh / nonalcoh.) inbegrepen|
* Vegan, allergie of dieet graag vooraf laten weten.
Wel eens gerookte watermeloen biefstuk of Terriyaki oesterzwam steak geproefd? En ken je mijn befaamde Indonesische Jackfruit Rendang al?
Menu (vega(n) wo 6 november 2024
Geblakerde aubergine met smoked harrisa limoen saus
- shoarma van oesterzwammen met saffraan aioli
- Zelf pitta maken
vegan chocolademousse met frambozen
Menu (vega(n) wo 11 decenber 2024
Aziatische kokoskerrie soep
Indonesische Jackfruit Rendang stoofschotel met zoetzuur gemarineerde komkommer en gebakken banaan
Jackfruit kokosdessert
Food for the chakra’s retreatweek Balanceer je chakra’s,balanceer body-mind-soul!
Een unieke midweek om jouw energiesysteem in balans te brengen met de juiste voeding, mentale en fysieke oefeningen, want alles is voeding voor je chakra’s, lichaam en geest en deze beinvloeden elkaar. (o.a. meditatie, restorative yoga, mindful kookworkshop, cacao, chakra healing.
ma 11 sept – vrijdag 15 september 2024 in middeleeuws kasteel, Limburg
Iedere dag focussen we op een specifieke chakra, waarbij we afstemmen op de kleur, muziek, de ingredienten en yoga oefeningen die dit chakra weer in balans kunnen brengen. Dit ervaar en leer je tijdens deze midweek in een ontspannen sfeer waarbij er ook voldoende vrije ruimte is en we s’avonds de open haard branden.
What to learn?
- Find inspiration & learn how to prepare healthy gastronomic recipes at home
- Learn how to balance your energy system with certain food & mindful exercises?
- Which food boost your immunesystem
- Learn how to stay healthy & optimize your immunesystem
- Learn how to present amazing meals
Duik in mijn culinaire boeken: Over het ontwikkelen van een succesvolle story dinner en het geheim van de chefs.
Altijd Feest is mijn eerste culinaire boek over story dinners (uitgegeven door Terra Lannoo 2008). Het boek bestaat uit verhalen, recepten met bijpassende wijn en stylingtips om een D.I.Y. storydinner te creëren. Een boek boordevol met ideeën voor een feest of diner, die net even anders is! Van cocktailparty tot aan een bruiloft, met dit boek wordt het een gegarandeerd feest.
Mijn tweede boek ‘Het geheim van de chefs’ (The Secret of the Chefs 2009, uitgegeven door A.W. Bruna) bestaat uit interviews met de 12 beste Nederlandse Michelin-sterrenchefs in Nederland. In dit boek delen ze hun passie, inspiratie en geheime adressen in de culinaire wereld.
Wat cliënten zeggen
Meer informatie?
Wil je graag meer te weten komen over mindful food? Stuur een e-mail naar denise@denicious.nl of vul het contactformulier in via onderstaande button.